Vergelijkende test van fotoalbums door Clickx magazine: De resultaten

Het bekende computermagazine Clickx heeft een vergelijkende test uitgevoerd van verschillende online fotoalbums. De fotoalbums werden beoordeeld op prijs, software, afwerking en foto kwaliteit. Het resultaat? TicTacPhoto staat op de eerste plaats en haalt de ‘Editor’s choice’ binnen. Ontdek alle resultaten!

tictacphoto fotoboek

Wat is het beste fotoalbum? Vergelijk ze!

Het ene fotoalbum is het andere niet. Na een snelle zoektocht op internet wordt u overspoeld door het grote aantal leveranciers van fotoalbums. Maar welke moet u nu kiezen? En belangrijker, hoe kunt u zeker zijn van de geleverde kwaliteit? De gouden regel hier is steeds goed te vergelijken. Om u op weg te helpen, heeft Clickx magazine in augustus 2014 een vergelijkende test uitgevoerd van de belangrijkste online fotoalbums.

De test: kwaliteit, prijs en gebruiksgemak

Om deze vergelijking correct te kunnen uitvoeren, heeft Clickx een identieke bestelling geplaatst bij alle grote leveranciers van fotoalbums. De albums werden vervolgens beoordeeld op basis van specifieke, vooraf gedefinieerde criteria.

De test: Clickx bestelde bij alle leveranciers fotoalbums van 20×20 met harde kaft, het minimum aantal pagina’s en standaard papier.

De criteria: De 3 belangrijkste criteria voor de test waren de prijs en de kwaliteit van het fotoboek, gecombineerd met het gebruiksgemak van de software.

  • Kwaliteit van het fotoalbum: De kwaliteit van het papier blijkt doorslaggevend te zijn voor het eindresultaat
  • Prijs: De prijzen van de verschillende albums, vermeld in de test, zijn exclusief verzendkosten, aangezien dit bedrag afhankelijk is van waar u woont.
  • Sofware: Het gebruiksgemak van de software is zeer belangrijk. In de test werd niet alleen geëvalueerd op de stabiliteit en snelheid van de software, maar ook op het gemak en de duidelijkheid van de interface.

De resultaten: Voor een identieke bestelling kunnen de prijs en het resultaat sterk verschillen. Deze test wijst op het belang van de kwaliteit van het fotoboek, die niet alleen in het papier tot uiting komt, maar ook in de kleuren en scherpte van de foto’s.

TicTacPhoto blonk uit in de kwaliteit van het papier, met een glossy fotopapier, identiek  aan echt fotopapier. Dit gecombineerd met een gebruiksvriendelijke software, correcte prijs en een hoge foto kwaliteit.

TicTacPhoto staat op één

Clickx magazine heeft TicTacPhoto uitgeroepen tot beste online fotoalbum: “De keuze was niet makkelijk, maar het is het album van TicTacPhoto dat de hoofdprijs wegkaapt. Als u de tijd neemt om, waar nodig, te spelen met de kleurbalans van uw foto’s , dan krijgt u een album met een perfecte afwerking, afgedrukt op papier van hoge kwaliteit. Een eenvoudige interface en de lage prijs maken het plaatje compleet.” (Clickx Magazine augustus 2014, pagina 34)

Een mooie beloning voor TicTacPhoto, dat ervoor koos om zich te positioneren op kwaliteit en  betaalbare prijzen.

Download het artikel van Clickx in PDF formaat

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *