Een gepersonaliseerde collage in 3 stappen

Om een gepersonaliseerde collage te maken moet u allereerst denken aan de harmonie van het geheel. Door de foto’s goed naast elkaar te plaatsen zodat ze elkaar aanvullen, kan u een echt patchwork  van herinneringen maken. Maar hoe verkrijgt u een mooi resultaat? Ziehier hoe u te werk gaat in 3 stappen!

verschillende foto's op een collage

Stap 1: Kies de foto’s voor uw collage

Het is een steeds groter wordende trend: in vele huiskamers hangt een gepersonaliseerde collage aan de muur. De collage is niet alleen aangenaam voor het oog maar geeft ook een persoonlijk en uniek cachet aan het interieur. De keuze van de foto’s is het allerbelangrijkste. Om het u gemakkelijk te maken kan u onze tips over ‘hoe uw foto’s te kiezen’ hier bekijken.foto's op doek

Het is in ieder geval te vermijden  om te veel foto’s in uw collage op te nemen, zeker als u voor een kleiner formaat hebt gekozen.  Beter is het om enkele foto’s tot hun recht te laten komen dan ze allemaal  te gebruiken.

Stap 2: de lay-out van uw foto’s

Dit is een cruciale stap die het eindresultaat van uw collage gaat bepalen. Het eenvoudigste is om goede online software te gebruiken. Vervolgens selecteert u het gewenste formaat alsook de  schikking van de foto’s.

Gewoonlijk heeft een collage een beter resultaat op een groter canvas, met een vierkante of horizontale lay-out. Origineler is het vierkante formaat dat tevens een wat meer vintage look geeft. Dit past perfect bij foto’s van het type instagram. Wat de afmetingen betreft, is 90×90 cm het grootste formaat dat men kan vinden.

Eens de foto’s geupload zijn, kan u aan de volgende stap beginnen: het samenstellen van uw collage.

Stap 3: De laatste stap – de harmonie van uw collage

Om een harmonieuze collage te maken dient u eerst deze belangrijke vraag te beantwoorden: Waar gaat u uw collage ophangen? Het invallende licht en de dominante kleuren van het geheel zijn bepalend voor uw canvas.

Indien uw kamer een enorm venster heeft dat uitgeeft op een tuin, kiest u beter voor foto’s die buiten zijn genomen in een natuurlijke omgeving. Vergeet u ook niet uw foto’s aan te passen aan de kleuren van de kamer: een kamer die overwegend blauw is vraagt bijvoorbeeld om foto’s van de zee of met veel blauwe lucht.

De meest harmonieuze oplossing voor uw muurdecoratie is een gekleurde achtergrond te gebruiken waarop de foto’s een beetje los van elkaar worden geplaatst.

Decoratie tip: In het algemeen is het aan te raden om de collage op de meest klare plek van de kamer te hangen. Een iets donker-gekleurde collage creëert zo een evenwicht  met de lichte muur.

Ziezo, uw collage op canvas is klaar. Het enige wat u nog moet doen is ze doorsturen voor het uitprinten.

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *