Het wordt een flitsend 2015

Dit jaar lijdt het geen twijfel. 2015 wordt voor u het jaar van de goede fotovoornemens. Een tip: wees ambitieus, maar blijf ook realistisch. Hier zijn enkele ideeën om nieuwe ‘goede gewoontes’ aan te leren.

Foto - Goede gewoontes

1 – Neem altijd uw fototoestel mee

Maakt u met het gezin een wandeling door een graanveld? Het ideale decor voor een fotosessie! Tuurlijk! Alleen… Niemand heeft een fototoestel mee… Vervelend, toch? De oplossing: koop een handig etui of tasje voor uw camera. En leg dat bij de voordeur, vlak bij de kapstok. Zo vergeet u uw toestel nooit zodra u een voet buiten de deur zet.

2 – Gebruik de fotofunctie van uw smartphone

Tegenwoordig kunnen de meeste smartphones foto’s van goede kwaliteit maken. Dat geldt eigenlijk voor alle grote telefoonmerken. U hebt dus geen enkel excuus meer om uw momenten niet te vereeuwigen.

3 – Herontdek uw fototoestel en gebruik niet altijd de automatische instellingen

U hebt een heleboel mogelijkheden om uw toestel zelf in te stellen. Maar daar bent u niet zo vertrouwd mee? Gelukkig is er uw trouwe gezel: de automatische modus! Maar misschien probeert u beter eens de vele functies van uw camera uit? Er zijn een heleboel mogelijkheden om daar snel wegwijs in te raken: de handleiding, online tips of een initiatiecursus fotografie.

4 – Probeer een nieuw fotogenre uit

U bent geen groentje wat fotografie betreft. U kent uw toestel en u hebt het altijd mee. Uw specialiteit is portretfotografie? Probeer dan ook eens panoramafoto’s, landschappen of straatfotografie. Durf. U verruimt uw blik en doet vast en zeker mooie ontdekkingen.

5 – Maak regelmatig back-ups van uw foto’s

Op een externe harde schijf, een USB-stick, een dvd of een andere computer. Gebruik de methode die u het best ligt. Hoe vaak? Dat hangt af van hoe vaak u foto’s maakt. Een maandelijkse back-up lijkt wel een goed gemiddelde. Voor een maximale veiligheid bewaart u de kopie bij voorkeur op een andere plaats dan het origineel (op kantoor, bij uw ouders…) of kunt u  ze ook online bewaren (cloud).

6 – Ontwikkel uw foto’s

Uw foto’s op een computer bewaren, is goed. Er gebruik van maken, is nog beter. Plan een aantal momenten per jaar om uw foto’s te sorteren en afdrukken te laten maken. Naargelang uw creatieve voorkeur kiest u vervolgens voor een album met plastic insteekhoesjes, een traditioneel fotoalbum of scrapbooking. Nog een goed idee: maak uw fotoboek meteen online.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *