Maak een spectaculair fotoalbum van uw reis

U wil het mooiste fotoalbum aller tijden van uw reis? Gefeliciteerd, u bent een superheld. U zal uw foto’s redden van de vergetelheid op een harde schijf. En niet zomaar! Met zwier en elegantie in een prachtig fotoalbum. Het doel is al gekend, maar hoe kan u het bereiken? Hier zijn enkele tips om u te helpen.

Fotoalbum van reis

Vertel uw reis met foto’s

Eerste stap: verzamel uw herinneringen. Van tickets tot reisverslag, alles kan dienen om uw herinneringen aan te scherpen. Dit is vooral nodig als er al enkele maanden of zelfs jaren overheen zijn gegaan alvorens u aan het album begint. Neem de tijd om uw herinneringen te overlopen, om zo weer in de sfeer van uw fabelachtige reis te komen.

Tweede stap: selecteer uw mooiste foto´s. Als u uw reisfoto´s nog niet hebt gesorteerd, lees dan deze 5 niet te missen tips.

Derde stap: bepaal de rode draad voor uw verhaal.

Stel uzelf hieromtrent enkele vragen:

  • De mooiste herinnering aan uw reis?
  • Uw mooiste ontmoeting?
  • Het lekkerste wat  u hebt gegeten?
  • Een anekdote die u is bijgebleven.

Het is niet nodig om foto’s te hebben voor elk van deze vragen. Het belangrijkste is dat u het verhaal van uw reis terugvindt en de manier bepaalt hoe u dit wil vertellen. Een serieus staaltje geheugenwerk!

Personaliseer uw reisalbum

Het zijn uw herinneringen en uw anekdotes die uw fotoalbum uniek zullen maken. Vermijd in ieder geval het “reisbrochure” effect. Zowel uw vrienden als uzelf zullen dit snel heel vervelend vinden. Maak er een persoonlijk, uniek album van.

 

  • Een gepersonaliseerde kaft met uw mooiste foto, een citaat… Als u uw reis in 3 woorden moet samenvatten, wat zouden die dan zijn?
  • Een achtergrond aangepast aan iedere bladzijde. Doe de test: zet een achtergrond naar keuze bij uw foto’s en het resultaat is soms verbluffend. Een simpele zwarte achtergrond, bijvoorbeeld, geeft meer intensiteit aan uw foto’s.
  • Nota’s en commentaren die het verhaal van uw reis bijkruiden en  pittig maken. Dat is wat uw vrienden eerst willen zien in uw fotoverslag.
  • Een originele bladvulling: van een collage tot een volledige bladzijde, pas uw album aan uw verhaal aan. Heeft u een reeks foto’s in cascade vorm? Plaats de opeenvolgende foto’s op dezelfde bladzijde voor een geslaagd effect.

Ziehier een voorbeeld van een bladvulling die volledig peronaliseerbaar is:

Fotoalbum reis

  • Een formaat aangepast aan uw foto’s: Als u van panoramische foto’s houdt en het merendeel van uw foto’s op die manier gemaakt zijn, kies dan voor een groot fotoalbum. Het formaat 33×39 cm is hiervoor erg geschikt.
  • Met of zonder pergamijn papier? De transparante tussenbladen van fotoalbums worden gemaakt van ultrafijne cellulose. Het voordeel is dat uw foto’s beter beschermd zijn en het geeft uw album een meer traditionele stijl.

Hoeveel bladzijden telt uw reis?

Dit is de cruciale vraag alvorens aan uw fotoalbum te beginnen. Sorteer uw foto’s en tel hoeveel u er wenst te gebruiken.

Met de numerieke fotoapparaten loopt het aantal reisfoto’s al snel op tot in de honderden. Nochtans beperken de meeste fotoalbum-creatie websites zich tot 50 bladzijden.Daar zit de fout! Het is net alsof, wanneer u een echte bestseller aan het schrijven bent, de uitgever u een beperkt aantal bladzijden oplegt. U zult uw verhaal dan toch ook niet afbreken voor het einde of stukken schrappen die het boeiend maken?

Kies dus vanaf het begin voor een site die u fotoalbums van meer dan 50 pagina’s aanbiedt. Dit is het geval bij TicTacPhoto met albums tot 120 bladzijden.

Heeft dit alles u zin gegeven om aan uw meesterwerk te beginnen? Ontdek de software om een vakantiealbum te creëren!

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *