5 gouden tips voor een mooi trouwalbum !

Het fotoalbum van uw huwelijk is het verhaal van de mooiste dag van uw leven. Als het goed gemaakt is, herbeleeft u de emoties van deze belangrijke dag! Maar hoe maakt u een album van deze prachtige dag? Hier volgen 5 gouden tips!

trouwalbum tips

1.  Vóór het huwelijk: kies een goede fotograaf

Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl. Het oog van de fotograaf zal in grote mate de huwelijksfoto´s bepalen. Sommigen verkiezen originele ‘mise en scènes’, terwijl anderen zich meer houden aan de klassieke stijl.

Daarom deze raad: vraag de fotograaf om albums te tonen die hij reeds gemaakt heeft voor andere echtparen. Natuurlijk is ieder huwelijk anders, maar dit zal u alvast een idee geven en kan u behoeden voor een onaangename verrassing.

2.  Laat details van de foto uitvergroten

Een veelbetekenende glimlach, een blik vol tederheid of een hand die op een schouder rust: zoveel details die de emotie van de foto maken. Om de emotie van de dag terug te vinden in uw fotoalbum, zoekt u al deze kleine details op in de foto´s. Vergroot ze vervolgens, al dan niet met een wijziging van de kadrering van de foto. Om dit te doen bestaat er voldoende online bewerkingssoftware. Lees het artikel dat we gewijd hebben aan het bewerken van foto’s!

3. Vertel een verhaal, uw verhaal

trouwalbum makenDe intrede van de bruid, het langverwachte moment van het jawoord of de eerste zoen als gehuwd koppel: zoveel herinneringen die ons een traantje laten wegpinken of die zorgen voor een trillende lip bij de bruidegom. De huwelijksfoto´s laten niemand ongevoelig, vooral als het gaat om de sleutelmomenten van de dag. Kies daarom zorgvuldig de foto’s die, volgens u, de meest representatieve zijn van deze momenten.

Probeer ook de chronologie van de gebeurtenissen te respecteren, zodat u de draad van uw huwelijksverhaal opnieuw kan volgen.

4. Vermijd overdaad in uw huwelijksfotoalbum

Van geraffineerd naar kitsch, het is maar een kleine stap. Vermijd daarom overdaad in uw fotoalbum:

  • Beperk het aantal foto’s tot een honderdtal voor een album van 60 bladzijden.
  • Wissel kleur- en zwart wit foto’s af. Het maakt uw album levendiger en boeiender.
  • Vermijd tekstjes of kleine tekeningen. De foto’s van uw huwelijk stralen op zich al genoeg emotie uit.
  • Kies voor een simpele kaft, met de twee namen eerder dan een grote foto van het koppel: dit geeft het album de sfeer van een sprookje en vermijd overdaad.

5. Leg een einddatum vast voor het maken van uw fotoalbum

Het huwelijksgebeuren is achter de rug, het kostuum en het trouwkleed hangen mooi naast elkaar in de kleerkast en u kijkt samen naar de toekomst. U weet hoe dat gaat: uw huwelijksfoto’s eindigen eenzaam op de harde schijf van uw computer. Een goede raad: leg samen een einddatum vast voor het maken van uw fotoalbum. Het beste is een datum te kiezen binnen de 3 maanden na het huwelijk. Zo kan u zich de emoties nog beter  herinneren zoals u die op de grote dag hebt beleefd.

Hebben al deze tips u zin gegeven om uw huwelijksfotoalbum te maken? We vinden het een eer om u te begeleiden bij het maken van uw album!

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *