Een succesvol familiefotoalbum: dat kleine extraatje

Uw kroost verzamelt zich rond het familiealbum om  herinneringen op te halen? Iedereen vertelt en herbeleeft de familiegeschiedenis aan de hand van de foto´s. Maar hoe geeft u dat “ietsje meer” aan uw familiealbum? We ontsluieren hier enkele tips, bijna als een familiegeheim!

familiealbum tips 

Wanneer uw familie poseert: “cheese”

Om een mooi familiealbum samen te stellen, hebt u eerst en vooral  mooie foto´s nodig van de ganse familie. Hier volgen 4 tips voor de mooiste familiefoto’s:

  • Kies het decor. Geef de voorkeur aan foto’s buiten, indien mogelijk met de natuur als achtergrond. En voor een topresultaat is de zon best ook van de partij. Natuurlijk kan u ook kiezen voor een foto in de zetel van het salon.
  • Varieer de niveaus. De ene persoon kan rechtop staan terwijl de andere zit, met kleine broer of zus op de schoot. Een trap kan hiervoor ook een mooi resultaat geven.
  • Harmoniseer uw kleding. Kies eerder voor een neutrale kleur, bijvoorbeeld wit. Met een beetje zon en de natuur als achtergrond zal het resultaat prachtig zijn. Als u voor meer kleur gaat, kies dan een overheersende kleur, die in min of meerdere mate terugkomt in de kleding van iedereen op de foto.
  • Vermijd het “lachen alstublieft!”, “Alles is perfect, alleen de glimlach ontbreekt”. Beter is het een grapje te vertellen of gekke bekken te trekken. Uw familiefoto zal spontaan zijn en daardoor geslaagd.

Een kleine extra tip voor families met kinderen: begin eerst met het plaatsen van de volwassenen. Kinderen kunnen niet stilzitten en riskeren hun geduld te verliezen.

Uw familie, heel naturel?  welk resultaat geeft dat?

familiealbum makenSpontane foto’s, zo uit het leven gegrepen op een onbewaakt moment, doen het ook heel goed, naast de klassieke familiefoto’s. Uw album krijgt hierdoor iets pittigs!  Dit vergt wel een geoefend oog, klaar om een vluchtig  moment vast te leggen. Als u een beginnend fotograaf bent kunnen deze foto’s  vaak onscherp of minder goed gelukt zijn.

Dit kunt u oplossen door de foto goed te bestuderen en er de pakkende details uit te halen: een tedere glimlach, een blik vol verstandhouding, een schaterlach of ondeugende sterretjes in de ogen… Kadreer de foto rond dit detail alvorens hem af te printen.

De grote gebeurtenissen in uw familieleven

Kies de foto´s die u nam tijdens de grote gebeurtenissen in uw familieleven: verjaardagen, communies, Kerstmis… Een jaar zit barstensvol goede familiemomenten! Maar het is een absolute ‘must’ om de foto’s op het juiste ogenblik te nemen: de kleine die de verjaardagskaarsjes uitblaast, of  de kindjes die terugkomen met een mandje vol paaseieren, chocolade tot aan de oren.

Het zijn deze kleine momenten die uw familiefotoalbum zo ontroerend maken!

Een laatste raad: amuseer u en blijf creatief! Vertel uw familieverhaal met hart en ziel en met een gezonde dosis verbeelding.

Deel uw ideeën met ons om het mooiste familiealbum te maken!

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *